Uz pomešanu mlevenu plazmu i voće, i malo rada sa rernom, napravićete malo čudo u kuhinji
Ako želite da napravite izvanrednu poslasticu, a da vam to ne oduzme vremena, iz bakine kuhinje stiže recept koji će vas oduševiti - uz pomešanu mlevenu plazmu i voće, i malo rada sa rernom, napravićete đakoniju koja je po svačijem ukusu.
* mere šolja od 80 ml
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Ubaciti plazmu. ulje, mleko i cimet.
Dodati voće po želji, iseckano na kockice. Sve polako izjednačiti i sipati u jedan kalup (ili dva manja) obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni Celzijusovih 50 minuta. Prohladiti i posuti prah šećerom sa aromom vanile.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.