Kraljica slava i velikih svečanosti, trpeza se ne može zamisliti bez nje: Torta projara sa sirom

Mekana kao pena

22.09.2024. 09:03
  • Podeli:
kk-66efca6b2f97c.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo jednostavno i ukusno jelo će vas oduševiti svojom svestranošću. Možete je jesti toplu ili hladnu, samostalno ili uz jogurt, kajmak ili kiselo mleko.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 8 kašika hlebnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 6 kašika kukuruznog brašna
  • so
  • 100 ml ulja
  • 200 ml kiisele vode
  • 150 g sira
  • 200 g kisele pavlake

Priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati brašno hlebno sa praškom za pecivo, kukuruzno brašno.

Ubaciti ulje, kiselu vodu, sir i kiselu pavlaku.

Sve izjednačiti.

Peći na 220 stepeni 40-45 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()