Kroasan pogača iz bakine kuhinje: Mekana kao morska pena

Ne treba vam mnogo vremena za nju

21.12.2023. 09:30
  • Podeli:
bakina kuhinja pogača 1-6583f670434f4.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za mekanu kroacan pogaču.

Potrebno je:

  • 30 gr svežeg kvasca
  • 1 kašicica šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • 700 gr brašna
  • so
  • mala kockica maslaca
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu, šećer i ostaviti da nadođe. U činiji izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so.

Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na brašnjavom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacem i seći na trouglove - 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.

Pleh obložiti pek papirom, pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.

Ostaviti pokrivenu da odmara petnaest minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()