Ne treba vam mnogo vremena za nju
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo recept za mekanu kroacan pogaču.
Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu, šećer i ostaviti da nadođe. U činiji izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so.
Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na brašnjavom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacem i seći na trouglove - 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.
Pleh obložiti pek papirom, pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.
Ostaviti pokrivenu da odmara petnaest minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.