Kuvarica otkriva tajnu: Zašto treba da pošećerite džigericu pre prženja?

Ovo sigurno niste znali

26.09.2024. 12:33
  • Podeli:
džigerica, pixabay-66c3053c5e2c7.webp Foto: Pixabay

Ispostavilo se da je tajna pravljenja savršene pržene džigerice dodavanje kristal šećera.

Dodavanje šećera džigerici se može činiti kao nešto što će da pokvari ukus i kompletno jelo. Međutim, ukoliko ovaj pravilno koristite, šećer će da popravi ukus i da je učini sočnijom.

Kulinarski trik sa dodavanjem šećera džigerici sigurno vam i dalje deluje čudno, ali vredi ga isprobati, sudeći po kuvarici Juliji Arkipovoj. Veoma je jednostavno - pre nego što stavite džigericu u tiganj, potrebno je da je posipate sa malom količinom šećera.

Prvo, džigerica će postati mekana. Neće se stvrdnuti, a gurmani će da se oduševe. A ako volite da je jedete, isprobajte i ovaj način pripreme, biće mekana i sočna ako ostavite da se marinira u kiseloj vodi.

Drugo, ukus jela će se poboljšati. Često se dešava da je džigerica gorka. Kristal šećer uklanja ovu gorčinu i pomaže da prijatne arome dođu do izražaja.

Jedan prstohvat šećera biće sasvim dovoljan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()