Najukusnija zamena za klasičan hleb, ali sa malim procentom ugljenih hidrata
Bilo da ste pobornik keto načina ishrane, bilo da ste gurman, ovaj hleb će vam se sigurno dopasti.
Za razliku od hlebova koji se prave od različitih vrsta brašna, recept za keto hleb ne sadrži ni žitarice ni semenke.
Zbog toga se lako kombinuje sa različitim namazima - od sira, preko kajmaka, do putera i pavlake, a oni koji nisu na dijeti mogu da ga jedu sa džemom, kremom, humusom ili paštetom, piše Telegraf.
Pre nego što počnete da pravite hleb, uključite rernu na 150 stepeni.
Razbijte jaja, pa odvojte žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa krem-sirom ili grčkim jogurtom, a belancima dodajte prašak za pecivo i umutite ih u čvrst sneg.
Špatulom nežno sjedinite umućena belanca sa umućenim žumancima, posolite po ukusu, pa kašikom vadite lepinje na pleh obložen pek-papirom.
Ukoliko ne volite oblik lepinjica, pripremljenu smesu možete da sipate u plići kalup obložen pek-papirom; bitno je samo da kalup ne bude male zapremine, jer će sastojci za hleb preći preko ivica tokom pečenja, a po vađenju iz rerne će splasnuti.
Keto hleb pecite na 150 stepeni dvadesetak minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.