Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča.
Foto: PixabayOvo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk, spanać, masline...
-63eca3ea5ff88.webp)
U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo.
Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta.
Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana.
Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







