Laki recept iz Unine kuhinje: Umusavićete se sa zadovoljstvom ovim čokoladnim tartom

Kolač koji se napravi za 20 minuta

05.10.2023. 07:45
  • Podeli:

Kada vam se jede nešto slatko i čokoladno, ovaj recept iz Unine kuhinje idealan je izbor. Priprema je veoma laka, a ukus je veoma intenzivan. 

U njega ide obilje čokolade, a za pripremu će vam biti potrebno svega 20 minuta. 

Poslastica je idealna i za večere na koje vam dolaze važni gosti, ali i onda kada samo sebe želite da počastite rapsodijom čokoladnih ukusa. 

Sastojci za koru

  • 300 g keksa
  • 120 g pečenih lešnika
  • 125 g putera (otopiti ga u šerpici)
  • 100 ml mleka
  • 30 g meda
  • 50 g čokolade u prahu
  • 1 kašika ruma

 

Preko kore

  • 120 g lešnika

 

Fil

  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 g mlečne čokolade
  • 70 g putera

 

Priprema: 

U blenderu izmiksati sve sastojke 25x7 za koru, sipati u kalup i oblikovati koru.

Ostaviti u frižideru dok se pravi fil. U šerpi ugrejati slatku pavlaku (ne treba da ključa) smanjiti vatru, pa dodati čokoladu. 

Skloniti sa vatre, pa dodati puter. Sve dobro promešati. Sačekati da se ohladi.

Preko kore staviti lešnike i preliti filom.

Ostaviti u frižideru dva sata da se stegne. 

 Uživajte u ovom slatkišu! 

Detaljniju pripremu ovog recepta možete pogledati u video-prilogu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()