Idealno se kombinuju sa raznim mesnim prerađevinama
Slani štapići su hrskava poslastica koja ima posebno mesto na trpezama širom sveta. Ovi jednostavni, a izuzetno ukusni zalogaji idealni su za sve vrste okupljanja.
Nastali su kao rezultat želje da se napravi lagana grickalica koja će upotpuniti obrok, ali su se vremenom pretvorili u omiljenu užinu koja savršeno odgovara svakom trenutku.
Ljudi ih vole zbog njihove jednostavne pripreme, prilagodljivosti i neodoljivog ukusa. Oni se idealno kombinuju sa raznim mesnim prerađevinama, možete ih uviti u ukusnu slaninicu ili pršutu.
U velikoj posudi prosejte brašno i pomešajte ga sa praškom za pecivo i kašičicom soli. Dodajte omekšali maslac i umešajte ga sa brašnom dok ne dobijete mrvičastu smesu.
U smesu dodajte kiselu pavlaku i zamesite testo dok ne postane glatko i ujednačeno. Ukoliko je previše mekano, dodajte još malo brašna, ali pazite da ne preterate kako bi štapići ostali mekani.
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na debljinu od oko 0,5 cm. Testo možete iseći na tanke trakice kako biste dobili oblik štapića.
Prebacite štapiće na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom, a zatim pospite solju, susamom ili kimom po želji.
Pecite štapiće u unapred zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ostavite ih da se malo prohlade i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.