Ovakav sigurno niste jeli do sada kolač, a postaće vam omiljeni
Foto: Bakina kuhinjaVreme je za recept iz bakine kuhinje za sočni kolač, koji je poput baklave, ali bez kora. Baka Jelena Petrović donosi video recepturu, samo pratite uputstva i nema greške da ćete uspeti da ga napravite očas posla i na opšte oduševljenje svih u kući.
Pravac kuhinja, za danas na trpezi neka se nađe i kolač.
Umutiti prvo čokoladni deo. Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. Dodati ulje i otopljenu čokoladu i sve izjednačiti.
Pleh premazati uljem i posuti brašnom. Sipati i izravnati. Peći 10 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme svetli deo spremiti, umutiti jaja i šećer, dodati brašno i griz i prašak za pecivo.
Ubaciti ulje i koricu limuna i sve izjednačiti. Izvaditi kolač iz rerne, pa preliti preko čokoladnog dela i peći još 30 minuta.
Malo ohladiti, pa iseći na kocke.
U šerpu staviti šećer, vodu i limun na krugove, kao i vanilin šećer. Neka vri 5-6 minuta, pa preliti prohlađen i isečen kolač.
Ostaviti da upije i sasvim se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







