Ako vam priprema originalne krempite ne ide od ruke, ne brinite, lažna kremita je toliko jednostavna za napraviti da uspeva bukvalno svima.
Krempita je kolač koji se pravi od raskošnog žutog fila i lisnatog testa, pa se istovremeno topi i krcka u ustima. Današnjinačin života i nedostatak vremena ne dozvoljavaju provođenje puno vremena pored šporeta.
Lažna krempita je jednako ukusna kao i orignalna, ali se brže pravi, jer se umesto testa koristi keks.
- 2 jajeta
- 220 g šećer
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g kukuruznog skroba
- grčki jogurt ili pavlaka
- 70 g putera
- 18 komada keksa
- šećer u prahu
Pomešajte jaja, šećer, vanilin šećer, skrob i grčki jogurt. Sve dobro umutite, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje.
Isključite šporet, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi. Zatim sklonite sa šporeta.
U tespiji poređajte keks, pa sipajte fil, poravnajte i poređajte još jedan sloj keksa.
Stavite u frižider da se ohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Ceo postupak pripreme pogledajte u videu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.