Ljubitelji kokosa će istinski uživati: Rafaelo čizkejk - poslastica koju obožavaju i deca i odrasli

Neko za slavu voli da priprema sitne kolače, dok drugi prave torte, a ovom će svi gosti biti oduševljeni

01.11.2023. 14:35
  • Podeli:
rafaelo čizkejk shutterstock_2191189237-65425352e9f8f.webp Foto: Shutterstock

Rafaelo čizkejk je savršen spoj lešnika, bele čokolade i plazme i poslastica u kojoj će uživati sva vaša čula.

Neko za slavu voli da priprema sitne kolače, dok drugi prave torte, a ovom će svi gosti biti oduševljeni. Takođe, deca će obožavati ovaj čizkejk.

Nakon dobrog ručka, poput recimo kremastog rižota, prepustite se čaroliji ovog kolača.

Sastojci:

Korica:

  • 300g mlevene plazme
  • 50g pečenih mlevenih badema/lešnika,
  • 100g maslaca
  • 100ml mleka

Kokos fil:

  • 250ml mlečne slatke pavlake
  • 200g bele čokolade
  • 1 kesica pudinga od kokosa/vanile/bele cokolade 
  • 200g kokosa
  • 1 kašika arome vanile

Čiz fil:

  • 400g milerama
  • 180g kisele pavlake
  • 100g šećera u prahu
  • 250ml mlečne slatke pavlake
  • 1 kesica želatina

Priprema:

Korica: maslac ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Rukom izmešati plazmu, badame, maslac i mleko i utisnuti u okrugli kalup prečnika 25cm. Kašikom izravnati odozgo.

Kokos fil: slatku pavlaku staviti u veću šerpicu da se greje i izlomiti belu čokoladu. Mešati dok se ne istopi. Puding izmešati sa par kašika vode, pa dodati u vruću pavlaku i čokoladu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi umešati kokos i aromu vanile.

Čiz fil: u činijcu staviti 10 kašika hladne vode i sipati kesicu želatina. Ostaviti da nabubri. U vanglicu staviti mileram, kiselu pavlaku i šećer u prahu i umutiti mikserom da se sjedini. Posebno umutiti slatku pavlaku i dodati je u čiz fil.

Spojiti kokos fil i čiz fil. Dve kašike fila uzeti i promešati sa želatinom da se on malo istopi i onda ga dodati u fil. Mikserom umutiti da se sve sjedini. Preliti fil preko korice i držati u frižideru celu noć. Ukrasiti po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()