Mekana pogača sa sirom po bakinom receptu: Lagano se sprema, a uspeće i početnicima

Recept je proveren, a ukus savršen

21.09.2024. 08:28
  • Podeli:
bakina kuhinja, pogača-66ee6528160ea.webp Foto: Bakina kuhinja

S obzirom na to da sezona slava uveliko stiže, iz bakine kuhinje vam donosimo recept za savršenu slavsku pogaču sa sirom.

Potrebno je:

  • 4 lončeta brašna (od 200 gr)
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice šećera
  • malo soli

Premazivanje:

  • 1 kašika kisele pavlake
  • 150 gr sira
  • malo susama (može i mak)
  • 2 jajeta

Priprema:

Podgrejati malo mleka, dodati kvasac da se rastopi, pa ubaciti brašno, ulje, so i dobro izjednačiti da bude glatko.

Odmori malo da poraste pa ga podeliti na šest loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 minuta.

Razviti prvu i što tanje premazati sirom. Razviti drugu, treću, četvrtu i petu koru, mazati sirom i stavljati jednu preko druge. Zadnju razviti i ne mazati.

Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na osam uglova.

Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 minuta. Mekana kao pena, uživajte!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()