Recept je proveren, a ukus savršen
S obzirom na to da sezona slava uveliko stiže, iz bakine kuhinje vam donosimo recept za savršenu slavsku pogaču sa sirom.
Premazivanje:
Podgrejati malo mleka, dodati kvasac da se rastopi, pa ubaciti brašno, ulje, so i dobro izjednačiti da bude glatko.
Odmori malo da poraste pa ga podeliti na šest loptica i rukama svaku lopticu obraditi i pokriti da stoji 5 minuta.
Razviti prvu i što tanje premazati sirom. Razviti drugu, treću, četvrtu i petu koru, mazati sirom i stavljati jednu preko druge. Zadnju razviti i ne mazati.
Saviti sa jedne i druge strane i sa suprotne stranei testo pretvoriti u kocku i zaseći nožem na osam uglova.
Pokriti da odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni C 45-50 minuta. Mekana kao pena, uživajte!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.