Ovakav doručak ili večera se ne napravi brzo, ali vredi...
Za današnji recept biće vam potrebno malo više vremena, ali verujte isplatiće se. Kada vaši ukućani razgrabe ove hrskave rolnice sa sirom, nećete ni sekunda žaliti za utrošenim vremenom.
Preukusne su, mekane, mirišu na puter, ma savršene. Odlične su za doručak, razna druženja, te brzinsku večeru ili snek tokom pauze na poslu, ili klincima kao školska užina.
U vanglu staviti kvasac, šećer i malo mleka, izmešati da kvasac nadođe. Dodati ostatak mleka, pavlaku, ulje, brašno i so i zamesiti glatko testo.
Testo treba da bude srednje tvrdo. Pokriti krpom da odmori oko pola sata.
Istresti na sto koji ste pobrašnjavili. Obraditi testo rukama i podeliti na manje loptice koje na stolu malo izmesiti i staviti na kraj i pokriti da odmore oko 15 minuta.
Sir i maslac ili margarin dobro izjednačiti. Svaku lopticu razviti na stolu što tanje u pravougaonik, pa je premazati sirom i maslacom. Uviti u rolat i ređati u pleh.
Svaki rolat oštrim nožem iseći na koso gore-dole kao kiflice. Ostaviti da porastu, pokrivene, pa premazati žumancetom i posuti susamom i krupnom solju. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.
Tako su rascvetane spolja, hrskave i lisnate, a unutra mekane i pune sira.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.