Kada se kolač prohladi, biće slasniji nego ikada!
Vikend je odlično vreme za pripremanje poslastica. Danas vam pravo iz bakine kuhinje donosimo recept za žuti rolat sa višnjama.
Sigurno ste čuli za ovaj kolač, a verovatno i pamtite da je tajna dobrog rolata da bude mekan, elastičan i sočan u isto vreme.
Jako je bitno da rolat lepo ispečete i još jedna važna napomena je da sa ovim biskvitom morate postupati jako nežno i pažljivo i rezultat toga će biti najmekši i najelastičniji biskvit koji ste pravili.
Naravno, za ovaj kolač biće vam potrebno i 600 grama višanja.
Skuvati puding, dodati maslac, pa pokriti folijom i sve prohladiti. U posebnoj činiji umutiti žumanca sa šećerom, a u drugoj umutiti belanca u šam i u njih dodati prstohvat soli.
Sledeći korak je da dodate u umućena žumanca brašno sa praškom za pecivo, mlak jogurt, a onda zatim dodati umućena belanca. Belanca dodavati malo po malo i lagano mešati špatulom da se ne razbije šam.
Pleh veličine 40x30 obložiti papirom za pečenje i na njega razvući smesu za koru i preko nje staviti proceđene višnje.
Peći 15 minuta na 150 stepeni, pa povećati na 180 još 7 minuta.
Vruć biskvit uviti u rolat tako da gornja strana biskvita bude spolja. Ohladiti, pa ga premazati hladnim krem filom i ponovo uviti.
Ohladiti 2, do 3 sata u frižideru minimum, a najbolje preko cele noći.
Kada se kolač prohladi, biće slasniji nego ikada!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.