Mekani i sa šmekom belog luka: Spremite puter kroasane za manje od pola sata

Kroasane sa sirom i belim lukom možete da pravite za doručak ili večeru

12.04.2024. 07:15
  • Podeli:
kroasani pixabay-6618018dede57.webp Foto: Pixabay

Kroasan je francusko pecivo koje se pravi od lisnatog testa, a možete da ga punite slanim ili slatkim namazima, ali isto tako možete da ga jedete i praznog. 

Mi vam donosimo savršen recept za kroasan punjen mocarela sirom, a onda i preliven belim lukom i puterom. 

Sir možete da zamenite i jeftinijim, a isto tako kod kuće možete da napravite mocarelu. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje lisnatog testa 
  • 250 g mocarela sira 
  • 70 g putera
  • 3 čena belog luka 

 

Priprema: 

Lisnato testo odmrznite, pa razvucite oklagijom. Isecite trouglove, pa u svaki stavite parče sira, pa urolajte.

Istopite puter, pa u njega dodajte mleveni beli luk i promešajte. Ako želite možete da dodate i seckani peršun. Premažite preko kroasana.

Poređajte kroasane na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 10-12 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()