Mirisna griz pita: Poslastica kojoj retko ko može odoleti

Pita je sočna i hrskava, a najbolja je kad se po njoj pospe šećer u prahu

01.10.2023. 19:31
  • Podeli:
pita sa grizom bakina kuhinja-6519ab3f27002.webp Foto: Bakina kuhinja

Današnji recept za pitu sa grizom spada u one koji su jeftini, brzi, a preukusni. Pita je sočna, a nema potrebe da u kuhinji provedete više od sat vremena. 

Hrskave korice, a u sredini fil koji curi niz obraze - ako nas pitate savršenstvo bez mane. 

Sa sastojcima koje uglavnom imate uvek u kući, napravite najbolju slatku pitu do sada.

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • čašica ruma
  • 100 g griza
  • 2 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g suvog grožđa
  • korica limuna
  • 3 kašike šećera
  • tanke kore gotove
  • ulje

 

Priprema:

Skuvati griz sa šećerom, a onda dodati vanilin šećer. Kad se prohladi ubaciti koricu limuna i suvo grožđe potopljeno u rum. Pet kora premazati uljem, pa stavljati jednu preko druge. Na petu koru staviti pola griza, pa malo raširiti po sredini. 

Saviti ivice gore i dole i pokriti griz. Premazati dve posebne kore pa pokriti paket sa grizom i saviti unutra ivice. Staviti u obložen pleh. 

Tako uraditi i sa drugim delom. Iseći oštrim nožem na kocke i premazati uljem. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta da lepo porumeni. 

Posuti prah šećerom. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()