Ove divne lepinjice možete da jedete za doručak, večeru ili užinu.
Nemate ideju šta biste spremili za ukusan doručak, ali da bude brzo i jednostavno? Neki ih zovu turske lepinjice, neki samo lepinjice, ali svi se slažu u jednom - ništa brže, jednostavnije i uskusnije davno nisu jeli.
U činiji pomešajte mlaku vodu, šećer, ulje, kvasac. Postepeno dodajte brašno i posolite. Zamesite meko testo, poklopite i ostavite da naraste duplo. Nadošlo testo premesite i napravite loptice. Pokrijte ih da odstoje dok se ulje zagreje. Od svake loptice rukama napravite oblik pljeskavice i pržite sa obe strane na vrelom ulju dok ne porumeni sa obe strane.
Na kraju možete posuti po njima peršun i maslinovo ulje ili ih premazati kombinacijom belog luka i maslinovog ulja.
Odlično idu uz pavlaku, ajvar ali i sve vrste namaza koji vam padnu na pamet.
Mnogi će složiti da su ipak najukusnije - same.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.