Najbolja domaća pica kao iz picerije: Recept za margaritu

Odmah ćete je praviti

17.06.2024. 15:44
  • Podeli:
pica margarita-66703d589c249.webp Foto: Pixabay

Italija je poznata po svojoj nacionalnoj kuhinji koja je osvojila svet. Pica je jedno od omiljenih jela u kojem uživaju podjednako i mladi i stari. Može se pripremati na bezbroj načina, a najbolja je od domaćeg testa.

Picu neki smatraju brzom hranom, međutim, može se jesti kao obrok koji će vas držati sitim satima.

Napravite ovo omiljeno jelo od domaćeg testa - donosimo vam recept za picu margaritu.

Sastojci:

Za testo: 

  • 2 šolje brašna 
  • 1/2 suvog kvasca 
  • 80 ml vode 
  • ½ kašičice soli 

Za nadev: 

  • 200 g pelata  
  • 1 mocarela 
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • Svež bosiljak 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke za testo i umesite da bude srednje meko. Pokrijte činiju providnom folijom i ostavite u frižideru dva sata. Premesite ga i oklagijom napravite tanku koru. Stavite je u podmazan pleh. U šerpu sipajte pelat, ulje, so po ukusu i stavite na srednju vatru da se kuva dok se zgusne kao sos. Time premažite testo. Preko poređajte komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite svežim listićima bosiljka.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()