Najbolji klot pasulj iz bakine kuhinje: Svaki korak je bitan do savršenog jela

Cela kuća zamiriše

14.12.2023. 11:18
  • Podeli:
bakina kuhinja-657ad61946b31.webp Foto: bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinej donosimo klot pasulj od kog će vam zamirisati cela kuća.

Potrebno je:

  • 400 gr pasulja
  • veća glavica crnog luka
  • 1 koren celera
  • 1 šargarepa
  • lovorov list
  • malo zrna bibera
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 ravna kašika brašna
  • ulje
  • 1 kašičica ml paprike
  • ml biber
  • 1 kašika začina
  • peršunov list
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda pa u jednoj manjoj količini vode pustiti da provri. Ocediti i opet oprati i naliti hladnu vodu, 

Ubaciti veliku glavicu seckanog  crnog luka, sečenu šargarepu, lovorov list i malo zrna bibera. Dodati celer sečen na kockice i 2-3 kašike ulja. Po želji staviti jednu ljutu suvu papriku.

Kuvati poklopljen na tihoj vatri. Kad se skuva napraviti zapršku. U tiganj sipati ulje pa ubaciti sitno seckan crni luk, pa malo pržiti i dodati brašno i izdrobljen beli luk. 

Kad luk dobije krem boju ubaciti ml. papriku i ml biber. Dodati kašiku suvoga začina. Ako treba staviti so. Ostaviti dva minuta da još vri pa ubaciti seckan peršunov list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()