Najlepša poslastica na svetu
Recept za koh je jedan od onih svevremenih klasika koje svako obožava.
Činjenica je da su naše bake znale da od jednostavnih namirnica naprave raj - jaja, šećer, griz i mleko i eto savršene poslastice, ali ništa nam ne budi nostalgiju kao mekani, sočni parčići najukusnijeg domaćeg koha.
Zato vam danas donosimo recept za onaj najbolji - iz baka Jeline kuhinje.
Umutiti jaja, dodati brašno sa grizom, koricu limuna i sve dobro izjednačiti. Izliti u pleh podmazan uljem i posut brašnom.
Lepo izravnati. Peći na 200 stepeni oko 20-30 minuta.
Skuvati mleko sa šećerom i vanilin šećerom. Vruč kolać preliti sa vrelim mlekom.
Ostaviti da upije i sladiti se.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.