Najkremastiji sutlijaš sa belom čokoladom: Baka ga pravi po najfinijem receptu koji ćete obožavati

Ukus možemo uporediti sa najfinijim kremastim desertom

18.06.2024. 08:23
  • Podeli:
sutlijaš, bakina kuhinja 1-667126042a453.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za najkremastiji sutlijaš kakav do sada niste probali.

Potrebno je:

  • 250 grama pirinča
  • 800 ml mleka
  • 1 puding od slatke pavlake
  • 100 grama bele čokolade
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kockica maslaca
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pirinač dobro oprati u nekoliko voda pa sipati 400 ml vode i staviti na tihu vatru da kuva i tečnost ispari. Sipati zatim 400 ml mleka pa dodati jedan vanilin šećer i nastaviti sa tihim kuvanjem.

Ostatak mleka sipati u manju šerpu pa dodati lomljenu čokoladu da provri i čokolada se istopi,

Zakuvati puding i dodati maslac. Po želji zasladiti sutlijaš, sipati u činiju pa preko nje sipati kremu od čokolade i pudinga. Izmešati. Uživajte u bozanstvenom ukusu!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()