Napravite čokoladni sladoled bez skupih aparata: Porodična poslastica za vrele dane

Priprema se brzo i lako

09.08.2023. 21:02
  • Podeli:
sladoled-pixabay Foto: Pixabay

Za pripremanje sladoleda nije potrebno da budete majstor poslastičar, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno da imate samo malo mašte, volje i dobar recept.

Sastojci:

  • 200 g tamne čokolade
  • 5 žumanaca
    ½ šoljice šećera
    500 ml mleka

 

Priprema:

1. Tamnu čokoladu otopite na pari.

2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.

3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.

4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.

5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()