Priprema se brzo i lako
Za pripremanje sladoleda nije potrebno da budete majstor poslastičar, niti su vam potrebni skupi aparati. Nekada je dovoljno da imate samo malo mašte, volje i dobar recept.
1. Tamnu čokoladu otopite na pari.
2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i onaj u prahu). Nakon što ste dobro umutili žumanca, lagano dodajte mleko i mešajte.
3. Smesu prebacite u manji lonac i dodajte otopljenu čokoladu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, pa skinite s vatre pre vrenja. Ostavite je nekoliko minuta da se ohladi i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.
4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta. Izvadite smesu koja se već lagano stisnula i brzo je promešajte i vratite nazad u zamrzivač na još 45 minuta.
5. Ponovo je izvadite i ponovite postupak i vratite u zamrzivač i pustite još sat i po dok se potpuno ne stegne. Na ovaj način izbeći ćete stvaranje kristalića leda i dobićete ukusan kremasti sladoled.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.