Jagodama možete da dodate i ostalo bobičasto voće
Deca mnogo vole rumenko sladoled, a sada mame i bake imaju priliku da ga naprave i kod kuće po starom dobrom receptu.
Sastojci (za 6 sladoleda na štapiću):
Za šećerni sirup:
Jagodama možete da dodate i ostalo bobičasto voće.
Za šećerni sirup u šerpicu stavite sve sastojke i na laganoj vatri kuvajte 15-ak minuta od kako se šećer istopio, prohladite, pa prespite u teglicu, a onda po potrebi koristite određenu količinu.
Za sladoled očistite jagode i dobro usitnite u električnoj seckalici, a onda propasirajte i dodajte šećerni sirup, smeđi šećer, gusti jogurt i sve dobro promešajte, sipajte u kalupe i stavite u friz na četiri sata.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.