Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan
Džem je popularan namaz, a onaj pravi domaćinski je uvek ukusniji od kupovnog. Ako ove godine spremate zimnicu, onda obavezno napravite i džem od šljiva, ali koji se ne kuva, već se peče u rerni.
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan. A zbog dodatka cimeta i ruma dok budete pekli džem mirisaće cela kuća.
Šljive lepo operite, pa obrišite ubrusom ili krpom. Nožem presecite na pola, pratite liniju koja postoji na šljivi, pa izvadite košticu. Poređajte ih u šerpu (koja može u rernu) i pospite prstohvatom soli. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Šećer nije neophodan, ali ako želite da ga dodate ona na pola pečenja pospite preko šljiva i promešajte.
Povremeno bacite pogled i promešajte ako je potrebno. U gotov džem dodajte cimet i rum, promešajte, pa sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, pa okrenite naopačke i držite ih tako 5 minuta. Opet okrenite tegle (tako da stoje normalno) i ohladite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.