Nećete moći da joj odolite : Recept za tortu "Lenja žena"

Posastica bez jaja, bez brašna i ne peče se

05.03.2024. 18:04
  • Podeli:
shutterstock_500561719 kesten torta-65a9406569f93.webp Foto: shutterstock

Zamislite desert koji se priprema bez pečenja, bez jaja, bez brašna, a ukusom vas vraća u detinjstvo i podseća na omiljene bajadere. 

Takav san postaje stvarnost sa tortom simpatičnog naziva lenja žena, desertom koji dokazuje da se maštovitost i jednostavnost savršeno spajaju u kulinarskom svetu.

Torta lenja žena sastoji se od tri bogata sloja koji se međusobno savršeno dopunjavaju i stvaraju harmoniju ukusa. 

Foto: Pixabay

Prvi sloj je kombinacija mlevenog keksa i čokolade obogaćene svežim sokom od pomorandže, drugi sloj donosi egzotične note urmi i kokosovog brašna, dok treći sloj ovu tortu kruniše bogatstvom orašastih plodova, kakaa i meda.

Svaki sloj je priča za sebe, a zajedno tvore simfoniju ukusa koja će zadovoljiti i najzahtevnije ljubitelje slatkiša.

Ono što ovu tortu čini posebnom jeste njena jednostavnost pripreme. 

Bez potrebe za pečenjem, ovaj recept je idealan za sve one trenutke kada želite nešto brzo, neodoljivo i originalno. 

Bilo da se radi o iznenadnim gostima, posebnim prilikama ili jednostavno želji za slatkim, torta lenja žena je savršen izbor, a torta se priprema za svega 30 minuta, navodi 24sedam.

Sastojci:

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 350 ml ceđene pomorandža
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g urmi 
  • 120 g kokosovog brašna
  • 50 ml vode 
  • 350 g badema ili lešnika
  • 100 ml vode
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2 kašike kakaoa
  • 3-5 kašike meda 

Priprema:

Bademe i lešnike potopite u vodi oko sat. Pleh podmažite kokosovim uljem.

Pomešajte keks, 250 ml soka od pomorandže i istopljenu čokoladu i ulijte u podmazan kalup. Stavite u frižider da se stegne.

Foto: Pixabay

Izblendirajte urme, kokosovo brašno i ostatak soka od pomorandže i vodu pa prelijte preko prvog sloja. Vratite u frižuder.

Ocedite lešnik i badem te ih izblendirajte s vodom, uljem, kakaom i medom, premažite preko drugog sloja i vratite u fružider da se skroz stegne.

Ukrasite po želji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()