Gurmanluk koji retko ko ne voli da jede
Jedno od najpoznatijih vojvođanskih jela zasigurno je paprikaš. Pravi domaćinski paprikaš prave mnoge domaćice, a svaka u svom receptu ima nešto autentično za nju, neki dodatak koji daje čar ovom jelu. Takav je i recept koji nam stiže iz kuhinje baka Jelene Petrović.
Pažljivo pratite video recept i spremite ručak za celu porodicu, domaćinski i baš onako kako to bake umeju.
Na ulju u šerpi propržiti iseckani luk, papriku i na krugove šargarepu. Kad se proprži, ubaciti piletinu isečenu na komade. Ukoliko ne želite celo pile, koristite samo belo meso, ko kako voli.
Sipati obične vode u tu šerpu, tako da ogrezne mezo i kuvajte sve zajedno 50 minuta. Nakon kuvanja dodajte mlevenu papriku, biber i suvi začin, ostavite da se još malo krčka, zatim sklonite sa šporeta.
Kao prilog ovom vojvođanskom paprikašu poslužite obarene taljatele ili široke rezance.
Video recept je u nastavku:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.