Jedna jako neobična punjena pogača, sa prelepom hrskavom koricom i mekanom sredinom kao pena
Iz bakine kuhinje vam donosimo malo drugačiju pogaču, punjenu.
Za nadev:
Za premazivanje:
U lončić sipati kvasac malo mlakog mleka, dodati šećer i izmešati. Kad zapeni sipati u vanglu dodati jedno belance i celo jaje, a žumance ostaviti poklopljeno za premazivanje. Dodati ulje, polako brašna, so i varjačom lupati dodavajući svih 70 grama brašna. Testo mora da se izlupa da bude glatko.
Malo premazati uljem, poklopiti folijom i krpom i ostaviti na toplom 30-40 minuta. Sto posuti brašnom i istresti testo. Izraditi ga rukama i formirati u loptu, pa je podeliti na dva jednaka dela. Izmešati sir i kačkavalj zajedno sa kiselom pavlakom.
Prvu loptu testa razviti oklagijom za dva cm debljine pa je prebaciti u tepsiju obloženu pek papirom. Premazati sa sirom. Prekriti sa drugom polovinom razvijenog testa. Ostaviti pokriveno da odmori 20 minuta pa premazati žumancetom u koji treba dodati kašičicu ulja i mleka, pa dobro izjednačiti.
Premazati pogaču i prekriti je sa rendanim kačkavaljem. Rernu uključiti na 220 stepeni C, peći 20 minuta, pa smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 min.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.