Odlična
Foto: Bakina kuhinjaU svakom selu i gradu miris paprike, karfiola i krastavčića podseća na detinjstvo i staklene tegle koje su se slagale u podrumima naših baka.
Danas, turšija nije samo zimnica - to je emocija, ponos domaćice i nezaobilazni deo svake trpeze.
Baka Jela zna šta je dobra turšija, te je za vas pripremila recept za odličnu turšiju u tegli.
Za pravljenje ove turšije postoje dva načina.

Prvi način:
Drugi način:
Priprema za drugi način:
Pariku oprati, iseći drške i poređati u tegle da što više stane. U vanglu sipati vodu, dodati so, šećer, sirće, biber. Dodati konzervans i vinobran i sve izjednačiti.
U teglu ubaciti po jedan list lovora pa naliti do vrha. Pokriti i ostaviti do sutra. Ako paprike upije, dolijte konzervans i vinobran, zatvorite tegle i stavite na police, u hladno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







