Ovako pripremljena cvekla je fantastičnog ukusa i postojana
Cvekla je veoma zdravo povrće, koje se koristi u klinarstvu i medinici. Bogata je vitaminima, folnom kiselinom i kompleksom B vitamina (B2, B3, B6), a od minerala sadrži natrijum i kalijum, a sadrži još i jod.
Donosimo vam recept za zimnicu u tegli:
Cveklu oprati i staviti da se kuva. Kada se skuva prosuti vodu, a cveklu ostaviti da se malo prohladi. Zatim cveklu oljuštiti i očistiti.
Iseći na tanje kolutove. Slagati u tegle, a između dodati koje zrno bibera. Napunjene tegle zaliti tečnošću koja se pravi na sledeći način: skuvati i prohladiti sirće, vodu, so, šećer i konzervans.
Staviti celofan na tegle i zatvoriti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.