Ukućani će biti oduševljeni ovim jelom
Palačinke su uvek omiljeno i popularno jelo, bilo da ste mladi ili odrasli. Osim slatkih palačinki, možete napraviti i slane, a mi vam sada donosimo recept za palačinke punjene pilećim mesom sa prelivom.
Prvo umutite i ispecite palačinke od navedenih sastojaka.
Pileće meso naseckajte na što sitnije kockice. Luk takođe usitnite i zatim ga malo propržite na ulju.
Kada poprimi zlatnožutu boju, dodajte meso i dinstajte ga s lukom 10 minuta uz stalno mešanje.
Zatim na sredini posude razmaknite malo mesa i dodajte slatku papriku koju ćete kratko popržiti.
Sve prelijte paradajzom, dodajte supu, posolite, pobiberite, dodajte kašičicu šećera i po želji druge začine poput ljute paprike.
Kuvajte na 10 minuta, pa skinite sa šporeta. Sos od mesa procedite kroz cediljku u drugu posudu, a mesom napunite palačinke.
Sos vratite na šporet, dodajte kiselu pavlaku i pustite da krčka minut do dva.
Punjenu palačinku stavite na tanjir, prelijte s par kašika sosa, po želji dodajte kašiku kisele pavlake i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.