Fenomenalan recept kakav do sad niste probali
Baklava je mnogima jedna od omiljenih, tradicionalnih poslastica. Ima raznih varijanti baklave, a u ovom receptu dodaju se šljive i rezultat je sjajan kolač na posnoj slavskoj trpezi za Mitrovdan.
Suve šljive popariti u malo vode, poklopiti i ostaviti da odstoji. Za to vreme istopiti margarin, pa premazati prvu koru sa dve kašike rastopljenog margarina. Poklopiti drugom, pa i nju premazati. Procediti šljive, pa deo rasporediti po kori i posuti mlevenim orasima. Ređajte na sledeći način: kora - šljive - orasi - kora, s tim da svaku koru premažete margarinom, i tako dok ne utrošite sav materijal.
Završite sa dve kore, i njih premažite odozgo. Isecite na kocke dok je još "živo", pa stavite da se peče.
Pecite na 220 stepeni 45 minuta dok baklava ne dobije zlatnosmeđu boju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.