Obrok za celu porodicu: Španska piletina sa krompirom i kobasicom

Prijatno!

27.10.2024. 13:31
  • Podeli:
piletina ručak-671e32a15a5f6.webp Foto: Pixabay

Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a kombinacija ukusa hrskave piletine, krompira i čorizo kobasica daje predivan španski šmek. 

Sastojci:

  • 4 pileća bataka ili pilećih karabataka, sa kožom
  • 4 čorizo kobasice, isečene na komade (ili neke druge manje dimljene kobasice)
  • 4-5 srednjih krompira, isečenih na kriške
  • 1 crveni luk, isečen na tanke trakice
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu
  • list peršuna (opciono), iseckan za posipanje

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj posudi, pomešajte isečene krompire, crveni luk i beli luk. Dodajte malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu, pa dobro promešajte kako bi se začini ravnomerno rasporedili. Na dnu velikog pleha za pečenje poređajte smesu krompira, luka i belog luka. Preko povrća, poređajte pileće batake (ili karabatake) i komade kobasica. Prelijte sve sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite oko 45-50 minuta ili dok piletina ne bude pečena dovoljno, a krompir lepo zapečen i hrskav. Kada je jelo pečeno, izvadite iz rerne i poslužite toplo, po želji pospite iseckanim peršunom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()