Rezultat je neverovatan
Svi vole hrskave mlade bekrompiriće kao dodatak uz ručak, a ovaj trik će vas oduševiti.
Štos je u tome što se peku u rerni a sve što vam je potrebno da bi bili savršeno sočni i hrskavi jeste – belance.
Inače je priprema krompirića krajnje jednostavna - krompir se opere, naseče, začini i isprži na ulju ili pak peče u rerni, ali nije uvek sigurno da iz rerne neće izaći ili poluživ ili kašast krompir bez boje.
Zato postoji jednostavan trik koji koriste i vrhunski kuvari i uz koji će vam pečeni krompir baš uvek ispasti savršeno hrskav, bilo da pečete mladi krompir u kori ili krompir klasično narezan na četvrtine.
Dakle, tajna je u snegu od belanceta.
Ako pre pečenja premažete krompir belancetom umućenim u sneg, on će iz rerne izaći savršeno hrskav, a kako će se začini bolje uhvatiti na lepljivo belance – i savršeno začinjen.
I ukus i tekstura omiljenog priloga biće veličanstveni.
Sve što treba da uradite jeste da umutite belance u sneg i u njega uvaljate sirove krompire.
Potom ih izvadite, uklonite višak belanceta i poslažete krompir u pleh za pečenje, potom ih začinitei pustite mašti na volju: možete ga začiniti samo samo solju i biberom, grčkom ili provansalskom mešavinom za krompir, ljutim začinima ili belim lukom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.