Ogrebaćete šerpu do dna: Baka vam je za subotnji ručak spremila najslađi i najbolji pilav sa kobasicama

Kulinarski klasik

24.02.2024. 08:29
  • Podeli:
pilav baka-65d99ab9d500d.webp Foto: Bakina kuhinja

Kad nemate mnogo vremena za pripremu obroka, a želite da obradujete ukućane zdravim jelom punim vitamina, neka vaš izbor za ručak bude pilav sa kobasicama. Ovo jelo je veoma hranljivo, lako se vari, zasitno je i lako ćete ga pripremiti.

Recept koji vam donosimo spada u kulinarske klasike kakve su pripremale naše bake.

Sastojci:

  • 350 g kobasica
  • 1 praziluk
  • mešano povrće
  • 100 g opranog pirinča
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • 1 krompir po želji
  • ulje
  • malo belog luka

Priprema:

U šerpu koja može ići i u rernu sipati ulje, pa propržiti sečene kobasice. Dodati nasečen praziluk, pa kad se malo izdinsta dodati seckano povrće koje imate. 

Možete staviti iz kese smrznuto za rusku salatu, malo smrznute boranije i šaku kukuruza šećerca i po želji seckan krompir. Izdinstati malo, dodati suvi začin, mleveni biber, beli luk u granulama  i na kraju opran pirinač. 

Dodati vode da ogrezne i kuvati 5-6 minuta, pa staviti u vruću rernu na 220 stepeni, da se zapeče i tečnost ispari, ali ostavite ga malo sočnog, da ne bude sasvim suv.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()