Omiljeni dezert Beograđana: Gratinirane jagode

Šta danas birate za dezert?

05.07.2023. 11:49
  • Podeli:
jagode yt-64a53c6b2d78f.webp Foto: Youtube/Printscreen/@remekjelo3092

Gratinirane jagode su desert zbog koga se pravi pauza i u najstrožijim dijetama.

Do sada ste ovaj desert uvek naručivali u popularnom beogradskom restoranu, a mi vam donosimo recept kako bi ga napravili u svojoj kuhinji.

Sastojci (za dve porcije):

  • 2 veća jaja
  • 75g prah šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200ml biljne slatke pavlake
  • žuti šećer za posip
  • 320g jagoda

Priprema:

U posudu za mućenje staviti jaja, pa dodati prah šećer i vanilin šećer. 

Mutiti električnim mikserom (najbolje je ako imate onaj sa posudom), najvećom brzinom 15 minuta. 

Nakon tog vremena, usuti slatku pavlaku, pa nastaviti mućenje još 10-ak minuta.

Za to vreme, iseckati jagode na četvrtine.

Aranžirati na sredinu tanjira u dve porcije, odozgo ih prekriti umućenim kremom. 

Posuti žutim šećerom, pa ga karamelizovati brenerom, vodeći računa da se ne otopi krem. Poslužiti odmah.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()