Ukoliko ste ljubitelji ovog umaka, sada ga možete napraviti sami kod kuće i to u velikoj količini
Većini mališana kečap je omiljeni dodatak uz picu, slane palačinke, hamburger, pomfrit.
Slatkast i gust, odlično se slaže uz sve vrste slanog testa, kao i uz meso i skrobno povrće.
Ukoliko ste ljubitelj kečapa i trošite ga u većim količinama, napravite ga sami u domaćoj radinosti.
Recept koji vam donosimo može da parira najboljim fabričkim varijantama, s tom razlikom što ćete koristiti minimalnu količinu konzervansa kako bi kečap što duže opstao.
Operite paradajz, pa ga oljuštite i izmiskajte u blenderu.
Ukoliko imate mašinu za mlevenje paradajza, ovaj postupak ćete ubrzati.
Sipajte dobijeni sok od paradajza u lonac i kuvajte dok ne uvri do četiri litra.
Dodajte razmućen šećer, so, gustin, sirće i origano, pa mešajte dok ne počne da se zgušnjava.
Na kraju dodajte malo kozervansa, pa sve dobro izmešajte.
Vruć kečap sipajte u sterilisane teglice ili staklene flaše, dobro ih zatvorite i okrenite naopako.
Staklene posude sa kečapom dobro ušuškajte i ostavite da tako odstoje 48 sati, a onda ih prebacite na hladno mesto.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.