Fantastičnog je ukusa, dosta je ljuta, pa ko voli nek izvoli
Pored ajvara i ljutenicu rado jedemo i uvek je dobro imati je na trpezi - obrocima daje poseban šmek, posebno za ljubitelje ljutog.
Ono što je najveća prednost ovog specijaliteta u odnosu na ajvar je činjenica da se daleko lakše i brže priprema, a mi vam danas donosimo recept za najbolju kafansku pikantnu ljutenicu iz bakine kuhinje.
Paradajz popariti, pa ga oguliti i iseći na kockice. Ulje sipati u šerpu, zatim ubaciti paradajz. Dodati šećer i sirće, pa ga kuvati da ispari tečnost.
Papriku i ljutu papriku ispeći i oguliti, pa je iseckati. Kad uvri paradajz dodati papriku i kuvati dok tečnost ne počne da vri.
Dodati so, oko 2 kašike, beli luk pred kraj i po želji seckani celer i mleveni biber.
Staviti konzervans ili sipati dok je vruća smesa u tegle i okrenuti ih da se pasterizuju.
Poređati na police sa ostalom zimnicom.
Fantastičnog je ukusa, dosta je ljuta, pa ko voli nek izvoli!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.