Obožavaće ga svi
Omiljeni kolač sa sirom možete da pravite sa raznim sastojcima, može da bude i mrsan i posan...
Za koru:
Za beli fil:
Za voćni fil:
450 g crvenog voća
10 g želatina
6 kašika vode
100 ml vode
10 g vanilin šećera
4-6 kašika šećera
kalup od 26 cm (može i od 24 cm)
Voćni fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme u šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri, smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.
Kora: U činiju sipajte mleveni keks, mleko, istopljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.
Beli fil: U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil, dodajte i kesicu kremfiksa).
Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frižideru najbolje preko noći, a najmanje šest sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaže tokom sečenja, prvo zasecite voćni žele, obrišite nož, pa isecite parče.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.