Originalni recept za pitu sa krompirom: Hrskavih kora i sočnog nadeva

Zagrejaće vam dušu i telo

16.02.2024. 14:19
  • Podeli:
pita profimedia-6554af445cc2c.webp Foto: Profimedia

Sjajan predlog za doručak ili večeru, pravićete stalno.

Potrebno je:

  • 750 g brašna
  • 400 ml vode
  • 6 krompira
  • 250 ml ulja
  • 1 luk
  • 2 kašike suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa sipajte 100ml ulja i mlaku vodu. Umesite glatko testo i podelite ga na tri dela. Od toga napravite tri loptice, premažite ih uljem, pokrijte kesom za zamrzivač i ostavite oko 15 minuta da odmore. Očistite i izrendajte  6 krompira i jednu glavicu crnog luka. 

Foto: Bakina kuhinja

Operite i ocedite rendani krompir pa mu dodajte suvi biljni začin i biber. Razvucite kore i pospite ih krompirom. Umotajte u oblik štrudle i prebacite na pleh obložen pek papirom. Pecite krompirušu oko 40 minuta, dok ne porumeni. Pečenu pitu prelijte sa 1dcl ključale vode i pokrijte krpom da omekša.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()