Nikada ne zamrzavajte sarme koje su već odmrznute.
Sarma je jelo koje se, zahvaljujući sastojcima kao što su kiseli kupus, meso i začini, dobro čuva, ali je važno pridržavati se preporučenih rokova kako bi ostalo bezbedno za konzumaciju.
Stručnjaci kažu da sarmu možemo da čuvamo u frižideru i do nedelju dana.
Čuvajte je u hermetički zatvorenoj posudi kako biste sprečili ulazak vazduha i širenje mirisa. Pre konzumiranja obavezno je dobro zagrejte na visokoj temperaturi da biste eliminisali potencijalne bakterije.
Međutim, ako napravite više, preporučljivo je zamrznuti je.
Sarma može da stoji u zamrzivaču do tri meseca.
Čuvajte je u plastičnim posudama ili vrećama za zamrzavanje, vodeći računa da izbacite što više vazduha.
Ako je moguće, zamrznite u manjim porcijama da biste olakšali odmrzavanje i koristite samo potrebnu količinu.
Prilikom odmrzavanja prvo ostavite u frižideru preko noći, a zatim dobro zagrejte pre serviranja.
Nikada ne zamrzavajte sarme koje su već odmrznute.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.