Kad poželite nešto slatko, recite - može jogurt pita sa borovnicama
Mnogo svežeg voća nam je trenutno na raspolaganju, pa je prava šteta ne iskoristiti takvu prednost.
Zato vam donosimo još jedan u nizu recepata sa voćem.
Ovog puta u pitanju je jogurt pita sa borovnicama, poslastica koja se pravi jednostavno, a oduševiće vas njen ukus.
Borovnice u prhkom testu - osvežavajuće, mekano i fino.
Hladan maslac izmrvite u brašnu, potom dodajte žumanca i prašak za pecivo. Zamesite prhko, nešto tvrđe testo.
Ostavite ga u frižideru oko 20 minuta dok pravite nadev.
Belanca umutite u sneg, umešajte ekstrakt vanile, oštro brašno, grčki jogurt i kiselu pavlaku.
Uključite rernu na 185 stepeni da se zagreje.
Polovinu prhkog testa razvaljajte ili ako vam je lakše, prstima utisnite u nauljen i pobrašnjen pleh za pečenje dimenzija otprilike 30 x 40 centimetara.
Na testo izlijte nadev i rasporedite borovnice, pa preostalu polovinu testa izrendajte.
Stavite u rernu i pecite oko 45 minuta. Za vreme pečenja će pita nabubriti, ali će se izravnati kada se ohladi. Preko pospite malo šećera u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.