Pravićete ga iznova
Foto: Bakina kuhinjaIz Bakine kuhinje nam danas stiže pravo, starinsko blago.
Naime, dok još uvek ima šljiva, baka Jela se trudi da pravi čuveni kolač sa šljivama koji je uvek najbolji i najsočniji.
Biskvit je toliko vazdušast da se topi u ustima, a sočne šljive daju mu taj prepoznatljiv jesenji šmek. Recept je jako jednostavan jer se sve meri starom, malom šoljom od 50 grama, pa nema greške.
Obavezno pogledajte recept do kraja, zapišite ga i napravite ga dok ne prođe sezona.
Za ovaj sočni kolač sa šljivama pripremite:
Biće vam potrebno i sedamsto grama šljiva za punjenje, kao i šećer u prahu za posipanje.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom. Postepeno dodajte brašno, griz i prašak za pecivo, pa zatim ulje i jogurt. Sve dobro izjednačite mešanjem, dok ne dobijete glatku smesu. Ko voli, može dodati i malo cimeta u smesu.

Smesu izlijte u pleh, a zatim odozgo poređajte šljive, koje ste prethodno očistili od koštica.
Pecite u zagrejanoj rerni oko četrdeset minuta. Kada je kolač gotov i ohlađen, pospite ga šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







