Ovakav dosad niste probali: Recept za podvarak sa krompirom iz bakine kuhinje

Savršen nedeljni ručak

31.03.2024. 10:03
  • Podeli:
podvarak bakaž-660918c9a269f.webp Foto: Bakina kuhinja

Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako se sprema na starinski način.

Svaka domaćica ima svoje trikove, ali ne znaju da je ovo najbolji način - recept za podvarak sa krompirom iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • 1 velika glavica crnog luka ili praziluk
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • slatka mlevena paprika
  • mleveni biber
  • 1 glavica belog luka
  • lovorov list
  • 500 g krompira
  • ulje

Priprema:

Kupus iseckati i oprati ako je dosta kiseo. Luk iseckati i ispržiti na dosta ulja, kad postane staklast ubaciti jednu punu kašičicu slatke ili ljute mlevene paprike. Izmešati. 

Dodati kupus i opet promešati. Ubaciti lovorov list i beli luk na listiće. Dodati i mleveni biber, sipati malo vode i dinstati oko 50 minuta. 

Krompir očistiti, iseći na kriške, pa ga posoliti, dodati začine, mlevenu papriku i beli luk u granulama, pa izjednačiti. U vatrostalni sud istresti kupus i poređati krompir na kupus. 

Premazati još uljem i peći da krompir porumeni i ispeče se. Servirati sa vrućom projom.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()