Mnogo su sočnije i ne može im se odoleti
Retko kome palačinke nisu jedno od omiljenih jela. Retko možemo da im odolimo, ali često bi probali i neku noviju varijatnu njih.
Tako da je ovaj recept iz bakine kuhinje idealan za sve ljubitelje ove poslasticem koji bi je probali i na malo drugačiji način.
Sastojci:
Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vanilin šećer, zatim dodati brašno, mleko, ulje i malo posoliti.
Jabuke oguliti i izvaditi sredinu i iseći na krugove. Tiganj podmazati uljem, pa na dno poređati krugove jabuka i sipati kutlačom testo. Rasporediti kašikom testo preko jabuka. Pokriti poklopcem i peći oko tri minuta.
Tanjir podmazati uljem, izvrnuti palačinku na veći tanjir, pa je vratiti u podmazan tiganj i zapeći i sa druge strane. Tako sve dok se ne utroši sve.
Posuti prah šećerom i po želji još jednim vanilin šećerom. Prohlađene iseći kao tortu i služiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.