Ovakve još niste probali, pravićete svaki dan i tražiti još - palačinke sa jabukama

Mnogo su sočnije i ne može im se odoleti

05.02.2024. 08:53
  • Podeli:
palčinke baka-65c0930cbd8c2.webp Foto: Bakina kuhinja

Retko kome palačinke nisu jedno od omiljenih jela. Retko možemo da im odolimo, ali često bi probali i neku noviju varijatnu njih.

Tako da je ovaj recept iz bakine kuhinje idealan za sve ljubitelje ove poslasticem koji bi je probali i na malo drugačiji način. 

Sastojci: 

  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike šećera,
  • 100 ml mleka
  • malo soli
  • dve mekane jabuke
  • 3 kašike ulja i malo za mazanje
  • prah šećer i vanilin šećer

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati vanilin šećer, zatim dodati brašno, mleko, ulje i malo posoliti.

Jabuke oguliti i izvaditi sredinu i iseći na krugove. Tiganj podmazati uljem, pa na dno poređati krugove jabuka i sipati kutlačom testo. Rasporediti kašikom testo preko jabuka. Pokriti poklopcem i peći oko tri minuta.

Tanjir podmazati uljem, izvrnuti palačinku na veći tanjir, pa je vratiti u podmazan tiganj i zapeći i sa druge strane. Tako sve dok se ne utroši sve.

Posuti prah šećerom i po želji još jednim vanilin šećerom. Prohlađene iseći kao tortu i služiti.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()