Pečeni aromatični krompir sa domaćom kobasicom - najbolja seoska večera

Ovom niko ne može da odoli

14.02.2023. 19:07
  • Podeli:
Krompir (1)-63e23032d9db7.webp Foto: Pixabay

U zavisnosti od začina i dodataka, od jednostavnog i običnog krompira sa kobasicom, možete napraviti jedno veoma aromatično i pikantno jelo.

Sastojci

  • 1,2 kg krompira
  • kašičica origana
  • kašičica majčine dušice
  • pola kašičice mlevene (ljute) paprike
  • maslinovo ulje
  • dve grančice ruzmarina
  • dva čena belog luka
  • dva pakovanja domaćih kobasica
  • so, biber

Priprema

Krompir oguliti, iseći na komade, staviti u činiju, preliti vodom, pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Potom ga ocediti i prosušiti, pa prebaciti u vatrostalnu činiju. 

Pomešati origano, majčinu dušicu, mlevenu papriku, so i biber, te dobijenom smesom začiniti krompir. Preliti uljem, ubaciti grančice ruzmarina i cele čenove belog luka, te peći u rerni prethodno zagrejanoj na 220 stepeni oko 35 minuta, uz povremeno mešanje.

Krompir potom izvaditi iz rerne, te odozgo rasporediti domaću kobasicu isečenu na komade veličine zalogaja. 

Peći još sedam-osam minuta, da kobasice dobiju lepu boju, pa poslužiti dok je toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()