Po bakinom receptu je najbolja
Iz bakine kuhinje vam donosimo najmekaniju pena pogaču sa kačkavaljem.
Kvasac izmrviti, dodati šećer i malo mleka mlakog.
Kad nadođe kvasac, sipati ostatak mleka, dodati jaja i ulje brašno i malo soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da nadođe 30 minuta pa je razmesiti i izdvojiti 10 kuglica po oko 100 gr.
Kuglice obrđene rukama pokriti 10 minuta da se ponovo kvasac aktivira. Svaku lopticu razviti u obliku tanjira premazati tanko puterom pa presaviti na pola.
U svaki ugao staviti u gornjoj strani pravo po mali pravougaonik kačkavalja savijati testo sa jedne i druge strane ka unutrašnjosti da se sastave na sredini. Svaku lopticu tako. Tepsiju okruglu 26 cm obložiti pek papirom premazati maslacom i ređati u pleh tako da vrhovi idu ka centru. Ostaviti jednu lopticu, oblikovati cvet ili samo lopticu i staviti u sredinu. Pokriti da nadođe, pa premazati maslacom i odozgo žumancetom. Posuti susamom. Peći na 180 stepeni C oko sat vremena.
Pred kraj pokriti jer će rasti. Pečenu pogaču pokriti krpom. Uživajte u peni od pogače.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.