Pileći gulaš sa suvim šljivama: Iznenadićete se kakvu gustinu i ukus jelu daje ovo suvo voće

Poslužite uz hleb i salatu, ili uz prethodno skuvanu testeninu po želji

12.04.2025. 08:15
  • Podeli:
gulas jelo rucak kuvanje pixabay-67f91e4d5e98b.webp Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelj gulaša, spremanje istog na ovakav način, nikako ne biste smeli propustiti.

Poslužite uz hleb i salatu, ili uz prethodno skuvanu testeninu po želji.

Sastojci

  • 4 bataka i karabataka
  • 100 grama suvih šljiva
  • 1 veći crni luk
  • pola litre soka od paradajza
  • pola kafene kašičice aleve paprike
  • so, biber
  • malo ulja
  • ljuta tucana paprika (ko voli)

Priprema

Meso s bataka i karabataka iseći na kocke, posoliti ga, pobiberiti i ispržiti ga sa svih strana na malo ulja da dobije lepu zlatnu boju. Gotovo meso odložiti sa strane.

Na preostalo ulje dodati sitno sečen luk i suve šljive. Ukoliko su šljive previše suve, pre sečenja spustite ih u toplu vodu nekoliko minuta da omekšaju.

Luk sitno iseckati i pržiti dok ne postane žut, pa mu dodati šolju vode i sve to dinstati oko desetak minuta, pa dodati meso, alevu papriku, so, biber i sok od paradajza.

Sve zajedno ostaviti da se krčka poklopljeno bez dodavanja vode oko 20 minuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()