Piroške sa sirom za hladne zimske noći uz program UNA televizije

Ništa nas ne može tako dobro ugrejati kao domaća vruća hrana

21.12.2022. 20:31
  • Podeli:
piroške pixabay-63a35e8cca8da.webp Foto: Pixabay

Koga piroške sa sirom ne podsećaju na baku i toplinu detinjstva?

Tako je jednostavno da se umese, a uz naš bogat tv program sigurno ćete naći film, emisiju ili seriju sa kojima će se ovaj božanstven ukus divno slagati.

Za pripremu ovog ukusnog starinskog jela potrebno je:

  • 400 g brašna,
  • 200 ml jogurta,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 1 jaje,
  • 200 g tvrdog sira,
  • so,
  • ulje za prženje.


U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i sve dobro promešajte.

U smesu potom dodajte jedno jaje i sipajte jogurt i izrendani ili izmrvljeni sir. Sve dobro izmešajte rukama tako da se svi sastojci lepo sjedine i ne lepe za prste.

Od testa napravite jednu veliku kuglu koju ćete premestiti na nabrašnjenu površinu. Razvucite koru debljine oko jedan centimetar, a testo isecite na pravougaonike.

U duboku šerpu ulijte brašno i dobro zagrejte na šporetu.

Pirošku jednu po jednu spuštajte u vrelo ulje pazeći da samo ulje prekrije pirošku do pola.

Pržite dok ne porumeni sa obe strane.

Služiti najbolje uz jogurt ili kiselo mleko.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()