Pita sa mesom i prazilukom po bakinom receptu: Tajna je u načinu punjenja

Trouglići koje ćete obožavati

31.01.2024. 09:19
  • Podeli:
pita bakina kuhinja 11-65ba014a768e1.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo pitu sa mesom na poseban način. Ona je obožava baš ovakvu.

Potrebno je:

  • 1 veći praziluk
  • 500 gr tankih kora
  • 300 gr mesa
  • ulje 
  • so
  • 1 jaje
  • 1 kašika griza
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Ispržiti praziluk na ulju, dodati meso, pa ga dinstati 5-6 minuta.

Dodati so, ml. biber, na kraju jaje i sve izjednačiti.

Prvu koru premazati uljem, dodati drugu i nju premazati, pa obe poklopiti na pola.

Foto: Bakina kuhinja

Na početak staviti punu kašiku mesa i savijati u trougao ,kao u videu u nastavku teksa. Ređati u podmazan pleh i premazati ih uljem. 

Peći na 200 stepeni C, 35 minuta da lepo porumene. Po želji posuti susamom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()