Prste da poližeš
Iz bakine kuhinje vam donosimo pitu sa mesom - niko neće primetiti da nije od razvučenih kora.
Ispržiti seckan crni luk, pa dodati ml meso i njega dinstati 10 minuta. Dodati začin, biber i beli luk. U činiju izlupati jaja, dodati jogurt i ulje, dodati brašno i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Na sto staviti podlogu koja je savitljiva ili čarša. Tri kore iscepati na krupne parčiće.
Spojiti dva lista kore malo da prelaže jedan preko drugog da čine jedan dugački list, pa ga poprskati jajima i jogurtom i razvući kašikom. Pobacati preko malo pocepanih kora, a u dnu staviti po malo mlevenog mesa.
Čaršav ili podlogu podići i saviti napred da se kora urola u rolnicu kao kod razvučenih kora. Uviti rolnicu u krug praveći male pitice. Ređati u podmazan pleh.
Ostatkom preliva premazati uvijače i premazati još malo sa uljem. Peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni, Služiti toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.